Een machine verhuizen: bereid je goed voor!

Verhuizen vraagt altijd om de nodige voorbereiding, maar gaat het om een machine verhuizen, bijvoorbeeld door Van Dijk De Meern BV, dan is dit helemaal van belang. Is het de bedoeling dat jullie een bedrijf gaan verhuizen, dan zullen er meestal ook een of meerdere machines mee moeten. Meestal gaat dit gepaard met de nodige risico’s, dus moet er in de eerste plaats altijd heel goed gekeken worden naar de veiligheid. Daarom is een goede planning en het uitgebreid doorspreken van de verhuizing met de betrokkenen van cruciaal belang.

Wellicht ken je iemand die een keer een soortgelijke machine heeft verhuisd. Vraag dan zeker om tips en adviezen. Zijn er overigens ook nog laadkranen of ander materiaal nodig bij de verhuizing? Reserveer die dan zeker op tijd.

Zorg voor een goede verzekering bij verhuizing van machines
Hoe goed alles ook voorbereid is, er kan altijd iets mis gaan. En met een machine loop je het risico dat het dan goed mis gaat. En in het vervelendste geval ben je ook je machine nog een poosje helemaal kwijt. Hoe zit het dan met de schade? Zorg je voor een goede verzekering, dan kun je er in de meeste gevallen wel op rekenen dat de schade vergoed zal worden. Hoeveel er door de verzekering wordt uitgekeerd, hangt af van welke verzekering je kiest.

Begin op tijd met voorbereiden
Je weet nu dat een goede verzekering en een goede voorbereiding belangrijk zijn. Bij beide aspecten is het ook van belang om niet tot het laatste moment te wachten. Het zou vervelend zijn als je te laat bent voor de verzekering.

Heb je misschien speciaal transport nodig voor het verhuizen van de machines, dan moet je die uiteraard op tijd reserveren. Anders loop je kans dat ze net niet beschikbaar zijn op het moment dat jij ze nodig hebt. Van speciaal transport is er gewoonweg minder beschikbaar. Doe dus ruim van te voren een reservering. Sowieso kost de verhuizing van een bedrijf veel tijd en moet er van alles gepland worden. Zijn de dingen gepland en is alles wat nodig is om te verhuizen gereserveerd, dan geeft dat rust.

Vaak zijn er nog meer voordelen als je op tijd je spullen huurt. Meestal profiteer je dan van lagere tarieven. Dat is mooi meegenomen, want een machine verhuizen en alles wat daarbij komt kijken, kost vaak genoeg. Onderschat deze klus niet, want machines zijn vaak erg zwaar. En is alles geregeld, dan kom je er tijdens de verhuizing achter dat een goede voorbereiding absoluut al het halve werk is.


Delen